Forsiden

Ibby-kurset: Presentasjon av årets barne- og ungdomslitteratur + foredrag om formidling

 

Det er tid for IBBYS høstkurs igjen. Vi gleder oss til gjennomgang av årets utgivelser innenfor barne- og ungdomslitteraturen.

Forelesere i år er:

Gjertrud Øvland:
Gjertrud Øvland jobber som barne- og ungdomsbibliotekar på Deichmanske bibliotek. Hun ble Norgesmester i litteraturformidling i 2012.
Gjertrud leser smått og stort for små og store, har ukentlige bokprater og presentasjoner for de fleste klassetrinn og er særdeles blid!


Siri Morland: Siri har jobbet med barne- og ungdomsbøker i mer enn ti år både i bokhandel og flere forlag. Hun er redaktør for Ubok.no og formidler, særlig for ungdomsbøker. Hun har gått på studiet for Samtidslitteratur for barn og unge på NBI, og har i en årrekke jobbet med leselyst og prosjekter rettet mot skoler og bibliotek. Høsten og våren 2016-2017 turnerte hun med egen produksjon med DKS Buskerud. Hun er også konsulent for barne- og ungdomsbøker for forlag.

Anne Schäffer: Anne har 20 års erfaring som litteraturkritiker av voksenbøker og bildebøker i Bergens Tidende (1995-2015). Hun har også bakgrunn som kunstkritiker i Dagsvisen 8 år, Kunsthåndverk 10 år. Redaktør av NUMER tidsskrift for tegning, illustrasjon og bokkunst (2010-2015). Tidligere medlem av fagutvalget for litteratur Kulturrådet og leder av Produksjonsstøtteutvalget for bildebøker, kulturrådet. Nå skriver hun for Vårt Land, Tara, www.littkritikk.no, www.barnebokkritikk.no og www.periskop.no. Hun er også fagkonsulent i Avistegnernes hus, Museene i Akershus (MiA) og jurymedlem, Kulturdepartementets priser til barne- og ungdomslitteratur.

Les mer på http://www.ibby.no/

Spørsmål? Ta kontakt med Ingrid Ericson, ingrid.ericson@stfk.no, 99297731


Presentasjonen retter seg mot bibliotekarer, lærere, førskolelærere, studenter og andre interesserte.
Tid: fredag 17. november 2017 kl. 09:00 – 15:15
Sted: Auditoriet i 1. etasje hos Fylkesmannen i Sør-Trøndelag/Statens hus, Tinghusgata/Prinsensgate 1 – inngang begge sider
Deltakeravgift : kr. 650,- som inkluderer varm lunsj og kaffe.
Bindende påmelding senest fredag 10. november 2017

Bokliste vil bli lagt ut i midten av oktober. Skriv ut selv og ta med på kurset.

 

VELKOMMEN!