Informasjon

Min side
Tid
Fra tirsdag 11. februar 2020 kl. 09.00
Til onsdag 12. februar 2020 kl. 17.00
Påmeldingsfrist
Lørdag 1. februar 2020 kl. 23.59
Ledige plasser
Påmeldingsfrist utløpt

Fagdagene for lokalmat - Mat på Mære- går av stabelen 11.-12.februar og vi har gleden av å tilby et spennende og rikholdig fagprogram med SMAK som hovedtema! Meld deg på her.

Hva påvirker SMAK? Er det foret til dyret som har gitt råvaren? Smaker melk anderledes når kyrne er på sommerbeite? Er det jordsmonnet? Vil det være ulike råvareegenskaper på korn ut fra hvor i landet det er dyrket? Kanskje sågar om det er dyrket ved havet eller på fjellet i Trøndelag? Svaret er kanskje ikke så enkelt å finne, men under seminardelen på Mat på Mære ønsker vi å belyse noen av disse punktene. Du som deltaker får aktivt delta i smakingen av ulike råvarer med ulikt terroir.

Under fjorårets smaksshow fikk vi en introduksjon til grunnsmakene og smaksmetodikk. I 2020 går vi et hakk videre og går mer i dybden på råvarene vi skal smake på. Vi har invitert en rekke personer med spisskompetanse på høyst ulike områder til å si noe om råvarekvalitet og SMAK!

Mat på Mære skal gi inspirasjon, kunnskap og argumenter for salg. Smaken er i sentrum. Hva påvirker smak? Jordsmonn, klima, kultur, genetikk etc. Dette er salgsargumenter du kan bruke enten du er matprodusent eller driver et serveringssted.

I tillegg til en spennende seminardel har du mulighet til å delta på et fagkurs. Kursene starter tirsdag ettermiddag kl 15-18 og fortsetter onsdag kl 9-16. Du kan velge mellom 6 ulike fagkurs. 

Les mer om seminar-dagen og kursbeskrivelser under fanen "Program". Den spennende fagdagen, tirsdag 12.februar, foregår i Weidemannsalen på Steinkjer rådhus.

Kursene gjennomføres på ulike kursarenaer på Steinkjer vgs. og Mære landbruksskole.

Velkommen til smakfulle dager på Steinkjer og Mære!!

Følg Matnavet på Mære på facebook for nyheter om dette og andre arrangement!

Priser:

Seminar tirsdag 11.februar kl 9.30-14.30 - kr 800 inkl.smaksshow/lunsj og kaffe.
Fagkurs(1,5 dag) inkl. seminar tirsdag 11.februar - kr 2500 inkl. lunsjer og kaffe.
Honningkurset går kun tirsdag ettermiddag kl 15-18. Pris inkl.seminar, lunsj og kaffe kr 1200.

Middagsbuffet - Smaken av Trøndelag tirsdag 11.februar kl 20.00 - kr 590.

Faktura sendes i etterkant av arrangementet.

Overnatting bestilles og betales av hver enkelt deltager. Vi har inngått avtale med Quality Grand Hotel Steinkjer. Dbl.rom kr 1121 og enk.rom. kr 1031. Oppgi at du skal delta på Mat på Mære (kode 1053GR002782) for å få rabattert pris. Siste frist 28.januar. For booking send mail til q.steinkjer@choice.no eller telefon 74 16 47 00.

Informasjon

Min side
Tid
Fra tirsdag 11. februar 2020 kl. 09.00
Til onsdag 12. februar 2020 kl. 17.00
Påmeldingsfrist
Lørdag 1. februar 2020 kl. 23.59
Ledige plasser
Påmeldingsfrist utløpt

Aktiviteten er ferdig og det er ikke mulig å melde seg på lenger.

Tirsdag 11.februar

09.00  Registrering og forfriskninger Steinkjer rådhus.

09.30  Åpning av Mat på Mære

09.50  SMAK v/Richard Juhlin
Kan smaken av ditt sted være et unikt salgsfortrinn og gi merverdi? Richard tar utgangspunkt i terroir-begrepet og belyser hvordan området Champagne i Frankrike har brukt dette i sin oppbygging av merkevaren Champagne. Kan norsk sider være den "nye" champagnen?

10.30  Smaksmetodikk v/Lene Waldenstrøm, NTNU

10.45  Beinstrekk og mulighet til å teste grunnsmakene

11.15  ÅRETS SMAKSSHOW
Vi tester honning, urkorn-brød og singel-rømme! Ekspertpanelet på scenen går i dybden på hver enkelt råvare, og kanskje får vi noen svar på hvorfor vi finner smaksforskjeller mellom de ulike smaksprøvene.

13.00  Skråblikk på lokalmat og matkultur i Trøndelag!
Årets kulturprisvinner i Trøndelag, Jon Fredrik Skauge fra Fannremsgården, brenner for bærekraft, for matkultur og for historier. Mottoet i formidlingsarbeidet hans er at enhver skal bli sett, bli hørt og bli berørt.  Les mer om kulturprisvinneren her.

13.30  Lunsjpause - Smaken av Trøndelag

15.00  Kursene starter. Klikk på linkene for detaljerte kursbeskrivelser.

19.30  Festmiddag på Quality Grand Hotel

Mære landbruksskole:

YSTEKURS
Produksjon av smør og gammelost.
Kursholder: Bitten Brennhovd

Quality Grand Hotell Steinkjer:

SIDER OG FRUKTVIN
Vi har invitert inn tre spennende drikkeprodusenter og ser frem til informative innlegg, gode diskusjoner og ikke minst sider-smaking med Richard Juhlin! Det blir også informasjon om regelverk, avgifter og markedspotensialet for sider og fruktvin.

HONNINGKURS (kun tirsdag)
Dette er kurset for deg som er birøkter og ønsker å lære mer om honningkvalitet, smakshonninger og hvordan du kan ta ut merpris.
Kursholder: Bybi

 Steinkjer videregående skole:

 BAKEKURS - FULLTEGNET
 Bruk av urkorn og surdeig.
 Kursholder: Martin Fjeld, Ille brød

 MENYKURS
 Bærekraftige, smakfulle og lønnsomme menyer.
 Kursholder: Kulinarisk Akademi

 KJØTTFOREDLINGSKURS - FÅ PLASSER
 Demo nedskjæring sau og produksjon av pølser og burgere. Det   blir gjennomgang av resepter, kalkyler og prissetting, utstyr og   effektiv produksjon.
 Kursholder: Anni Byskov, Annis Pølsemakeri

 

18.00  Kursene slutter for dagen.

19.30  Middag på Quality Grand Hotel - Søke gammelt Skape Nytt i Trøndelag - tradisjonsretter i ny drakt!

Onsdag 12.februar

09.00  Kursstart
16.00  Kursslutt

 

Innlogging smaksshow