Informasjon

Min side
Tid
Tirsdag 26. mars 2019 kl. 09.30 - 15.00
Påmeldingsfrist
Fredag 22. mars 2019 kl. 23.00

Fagdag om økologisk korn og korn til mat på Mære landbrukskole 09.00-15.00

Vi starter med kaffe og servering av Gullimunn-vaffler .

Jørn Ketil Brønstad, NLR innleder om utfordringer med å dyrke økologisk korndyrking i Trøndelag. Anne-Kristin Løes fra NORSØK, Randi Frøseth fra NIBIO og Jon Arne Dieseth fra Graminor forteller om resultater av to års trønderske feltforsøk med nye og gamle sorter. Kan økodyrkere  ha nytte av Graminor sin foredling?

Caroline Lindö fra Kallunda Gård i Sverige har bakt 80 brød med korn fra forsøkene og vil fortelle om sortsforskjeller og bakeegenskaper. Josefine Skaret fra Nofima testet smak i noen av brødene fra Caroline og forteller om forskjellene de fant.

Det blir lunsj kl 12.15 med råvarer fra økologisk korn dyrket i Trøndelag.

Programmet fortsetter etter lunsj med omtale av et nytt prosjekt om økologisk såkorn. Eva Pauline Hedegart forteller om hva Felleskjøpet kan tilby av økologisk såfrø og så får vi høre fra Gjermund Haga fra Lyng Gård på Verdal om erfaringer med dyrking av økologisk korn.  Til slutt vil Torunn Hernes Bjerkem fra Gullimunn som snakke om muligheter for verdiskaping med korn fra Trøndelag. Anders Mona fra Fylkesmannen i trøndelag leder en avluttende diskusjon om sortsvalg av korn for økodyrkere i Trøndelag før vi avslutter kl 15.00.

NORSØK er arrangør av fagdagen i samarbeid med NLR, Graminor, NIBIO, Gulllimunn og Mære landbruksskole.

Kontaktpersoner:

Anne-Kristin Løes, Norsøk og Rita Backer Natvig, Mære

anne-kristin.loes@norsok.no

Informasjon

Min side
Tid
Tirsdag 26. mars 2019 kl. 09.30 - 15.00
Påmeldingsfrist
Fredag 22. mars 2019 kl. 23.00

Aktiviteten er ferdig og det er ikke mulig å melde seg på lenger.

09.00 Kaffe og velkommen ved Anne Kristin Løes, NORSØK og Rita Backer Natvig, Mære.

09.15 Økologisk korndyrking i Trøndelag - muligheter og utfordringer ved Jørn Ketil Brønstad.

10.00 Gamle sorter og nye linjer - kan økodyrkerne ha nytte av Graminor sin foredling? Anne Kristin Løes og Jon Arne Dieseth.

10.50 Beinstrekk

11.00 Sortsforskjeller testet ved prøvebaking med surdeig., Caroline Lindö, Kallunda  Gård, Sverige.

11.45 Sensoriske undersøkelser av brød bakt med seks vårhvetesorter, Josefine Skaret, Nofima.

12.15 Lunsj med råvarer fra økologisk korn i Trøndelag.

13.30 Videre forsøk med vårhvete, er populasjoner bedre enn reinlinja sorter? Ved Randi Frøseth, Nibio.

13.55 Såfrø tilpasset økologisk korndyrking i Trøndelag, Eva Pauline Hedegart, Felleskjøpet.

14.10 Erfaringer med dyrking av økologisk korn i Trøndelag, Gjermund Haga, Lyng Gård, Verdal.

14.10 Muligheter for verdiskaping med korn i Trøndelag, Torunn Hernes Bjerkem og Cecilie Røli, Gullimunn.

14.30 Diskusjon og avsluttning, Anders Mona, Fylkesmannen i Trøndelag.

15.00 Slutt og vel hjem

 

Kontakt

Anne-Kristin Løes, NORSØK         Rita Backer Natvig, Mære

 

{{ forms.contact.errors.get('name') }}
{{ forms.contact.errors.get('email') }}
{{ forms.contact.errors.get('message') }}
{{ forms.contact.errors.get('recaptcha_token') }}