Vil du lære mer om spill i bibliotek?

Tirsdag 11. september blir det kursdag om spill i bibliotek på Trøndelag fylkesbibliotek avd. Trondheim. Kurset skal være på kursrom 1 og 2 i 4. etg fra kl 10.00 til 14.30. Deltakerne kan gjerne ta med seg smartenheter, det være seg smarttelefon eller nettbrett.

Kursholder er Anders Grønning fra Bibliogames og med seg har han Bjørn Leo Lind som bistår under verkstedet som skal holdes etterpå. 

Og hvilken type spill er det snakk om? Anders vil se litt på spillets utviklingshistorie som kulturuttrykk og trekke paralleller til litteraturhistorien. Han vil drøfte vanlige problemstillinger med spillformidling, og komme med forslag til løsninger. Blant disse er eksempler på formidlingsopplegg, med konkrete bilder og forklaringer av for eksempel Brainz-klubben i Bergen hvor de formidler alle former for medier i samarbeid med sine unge brukere. Han vil gå inn på spill fra innkjøpsordningen, som Pode og Egggg, FIFA og Rocket league, se på betingelser for kjøp av konsoll, og til slutt presentere organisasjoner han har sporet opp som bibliotek i området kan samarbeide med. I workshopen skal vi lære å bruke turneringsverktøyet Challonge, og gjennomføre en spillturnering sammen. 

Det er også verdt å få med seg at Anders er bibliotekar, jobber på skolebibliotek og kan fortelle om sine erfaringer med å tilby forskjellige typer spill i biblioteket han jobber.

Pris for foredrag, workshop, lunsj og møtemat er: kr 950,-


Ta kontakt med arrangør Trøndelag fylkesbibliotek v/ Ingrid Ericson om det er noe du lurer på.

 

 

Om kursholder Anders Grønning

Anders skrev sin bachelor om spill i bibliotek, og har både før og siden jobbet med spillformidling. Han jobbet 2 år hos spillmagasinet IGN, har startet New Amigos – grupper, kjørt spillkurs for lærere, og ikke minst hatt flere sosial og pedagogiske spilltilbud. Anders har lang fartstid som gamer, og deler gjerne av denne erfaringen i sine foredrag. Når han ikke jobber, sluker han kultur, gjerne sammen med sin familie.

 

Om Bibliogames?

Bibliogames ble grunnlagt av en fagutdannet bibliotekar (Anders) og en spillformidler, men har etter hvert sanket en rekke medlemmer og tilknyttede frivillige med kompetanse på alt fra programmering og spillutvikling, cosplay og rollespill, underholdning av barn, til avvikling av større arrangement som Spill-expo. Denne kompetansen setter vi sammen etter behov, og bringer den til hele landet, altså der hvor sosiale spillopplevelser er etterspurt.

 

(all informasjon er hentet fra www.bibliogames.no)

 

 

 

 

Påmeldingsskjema

Informasjon

Sted
Trøndelag fylkesbibliotek avd. Trondheim, Kursrom 1 og 2, 4. etg
Tid
Tirsdag 11. september 2018 kl. 10.00 - 14.30
Påmeldingsfrist
Fredag 7. september 2018 kl. 00.00

Aktiviteten er ferdig og det er ikke mulig å melde seg på lenger.

Program for kursdag om spill i bibliotek

 • 1000-1100

  Spillkultur og bibliotekets rolle

 • 1100-1115

  Pause

 • 1115-1215

  Spillformidling i praksis

 • 1215-1300

  Lunsj

 • 1300-1430

  Workshop

Deltagere

Fornavn

Etternavn

Bibliotek/skole

Anders Grønning Bibliogames
Bjørn Leo Lind Bibliogames
Karianne Horn Levanger vgs
Linda Johnsen Snillfjord folkebibliotek
Ellen Robinson Thora Storm vgs
Ingrid Ericson Trøndelag fylkesbibliotek
Karina Halgunset Trøndelag fylkesbibliotek
Karen Birgitte Borud Verdal bibliotek
Hanne Tøfte ørland folkebibliotek