Teorikurs for ansatte på ysteri 18 - 21 april 2023 Grindal Ysteri i Rennebu
Kurset starter kvelden tirsdag 18.april kl. 1800 og avslutter fredag 21.april kl. 1300. Mesteparten av kurset foregår på Grindal Salmon Lodge og litt på Grindal Ysteri.
Målet med kurset er å heve teoretisk kompetanse til ansatte på ysteri, og slik hjelpe ysteria til å framleis
lage trygge produkt med god og stabil kvalitet.
Målgruppe er dei som jobbar på ysteri. Deltakarane må ha praktisk erfaring (da det er lite praktisk i kurset, så dei må ha knaggar å henge teorien på)
Kursinnhald: kortversjon/utdrag av teorien frå «Modulkurset»/«Lokal foredling og omsetning»:
– Mjølkekjemi og mjølkemikrobiologi
– Mjølkehandsaming, kjølelagring, pasteurisering
– Kulturar, kulturtillaging, kva kulturar kva brukast til kva?
– Dårlege mikroorganismar, hygienepraksis i ysteriet for å motarbeide desse
– Teknologi ulike løypeostar – faktorar i ysteprosessen som gjer at osten blir slik som han blir
– Drenering og salting av ost
– Modningskulturar, modning og stell av ost på lager.
– Ostefeil – kva er årsaka, og kva skulle vore gjort annleis med desse ostane
Kursholder: Ragnhild Nordbø, er utdanna næringsmiddelkandidat frå Ås. Ho har arbeidd som ostefagleg rådgjevar ved Ressurssenteret ved Sogn Jord- og Hagebruksskule sidan 2004. Ho har vore budeie i over 30 år og driv no gard med ysteri i Trøndelag.
Pris: Inkluderer kursavgift, overnatting og mat alle dagar. Grindal Salmon Lodge kr 5500 pr person i enkeltrom og kr 5000 pr person i dobbeltrom.
For praktiske spørsmål: Elisabeth Fagerland epost: elisfager@live.no | tlf. 46423366
Arrangør: Kompetansenettverket i midt i samarbeid med Norsk Gardsost.
Mæresvegen 163
7710 Sparbu
Tlf. 74175400
Påmeldingsskjema
Kontakt:
Elisabeth Fagerland tlf. 46423366
Beth Tronstad tlf. 97594332
Informasjon
Min sideAktiviteten er slutt og du kan ikke melde deg på.