Vi ser at det er ikke bare pris og kvalitet forbrukeren er opptatt av når de handler mat. Vi er alle interessert i å vite hva vi spiser og hva maten er laga av. Da er det viktig med riktig merking av produktet med både ingredienser, næringsinnhold og allergener mm.

For å vite hvordan vi skal merke maten korrekt, er det utarbeida regler om merking. Dem finner vi i hovedsak i Matinformasjonsforskriften, (omtales også som Merkeforskriften)
Fra 13. desember 2016: innførte Norge et generelt krav om næringsdeklarasjon på de aller fleste matvarene. Vi går gjennom hvilke krav som stilles til

- hva som skal stå på etiketten
- hvordan skal opplysningene presenteres, hvilken rekkefølge skal informasjonen komme i
- hvordan utformingen skal være

Fagressurs
Jorunn Brynhildsvoll, seniorrådgiver i Matråd AS. Hun er Ås-kandidat med spesialområde næringsmiddelfag. Hun har tidligere arbeidet ved Tine Meieri og Staur Foods. Matråd er en støttespiller for deg som vil produsere trygg mat, gjennom analyse og rådgiving. Matråd har siden 2011 hatt et akkreditert laboratorium for næringsmiddel og vannprøver. Matråd hjelper deg å forstå og overholde lover og forskrifter.

Praktisk
Du får tilsendt lenke dagen før kurset.
Pris: kr 300,-
Presentasjoner og beregninger sendes ut i etterkant av kurset.
Kurset er i regi av Kompetansenettverket lokalmat i Midt i samarbeid med Vest.

Vi tilbyr 1 gratis individuell oppfølgingstime med konkret resetp- og næringsberegninger. 

Har du spørsmål ta kontakt med Mære www.matnavet.no Tlf. 741 75400 /97 59 43 32        

Vel møtt til informativt kurs!

Hva er merking og hva er obligatorisk?

Informasjon

Min side
Tid
Tirsdag 31. august 2021 kl. 10.00 - 12.30

Aktiviteten er ferdig og det er ikke mulig å melde seg på lenger.

Program

 Lovkrav og generelt om merking

    • Hvilke lover og forskrifter gjelder for merking av mat
  • Gjennomgang av de obligatoriske opplysningene; krav og unntak med praktiske eksempler
    • Varebetegnelse
    • Ingrediensliste og kvantitativ ingrediensliste
    • Allergenmerking
    • Nettomengde
    • Næringsdeklarasjon
    • Holdbarhetsmerking, spesielle vilkår for oppbevaring og bruk, bruksanvisning
    • Navn & adresse
    • Opprinnelsesmerking
    • Alkoholinnhold
  • Skille mellom merkekrav ut til forbruker og storhusholdning

Vi tar matpause midt i økta og det blir anledning til å stille spørsmål både underveis i chatten og til slutt.

 

For spørsmål: Beth Tronstad 97594332 www.matnavet.no

{{ forms.contact.errors.get('name') }}
{{ forms.contact.errors.get('email') }}
{{ forms.contact.errors.get('message') }}
{{ forms.contact.errors.get('recaptcha_token') }}