Innføringskurset går over 1 og halv dag på Mære lbs. Praktisk og teoretisk kurs for deg med interesse for videreforedling av melk og som er i tidlig driftsfase. Kurset gir innføring i melketeknologi, fermentering, hygiene og mikrobiologi. Vi separerer melk, kjerner smør, fermenterer youghurtmiks, lager kremost, cottage cheese, ev. skjørost og rømme. Kurset gir faglig grunnlag for å gå videre på grunnmodul lokal melkeforedling. 

Fagansvarlig: Kari Helgetun Langfoss, NTNU Matteknologi.

Kursansvarlig: Kompetansenettverket lokalmat på Mære. Støtteliteratur deles ut kursdagene. 

Pris: 1400 kr /deltaker inkluderer servering begge dagene og lunsj, støtteliteratur. 

Korona-situasjonen gjør at vi har deltakerbegrensning og vi tar forbehold om at deler av undervisningen kjøres digitalt. Vi ber deg være hjemme dersom du føler deg det minste syk. 

For spørsmål: ta kontakt www.matnavet.no eller tlf: 97594332 | 74176400 (sentralbord) 

Velkommen til Mære!

Påmeldingsskjema

Informasjon

Min side
Sted
Mære landbruksskole
Tid
Fra torsdag 25. februar 2021 kl. 08:00
Til fredag 26. februar 2021 kl. 14:00
Påmeldingsfrist
Søndag 21. februar 2021 kl. 21:00

Aktiviteten er slutt og du kan ikke melde deg på.

Aktiviteten er fulltegnet og det er ikke mulig å registrere seg

Program

Torsdag 25/2 2021

08.00 - 09.00 Standardisering og varmebehandling av youghurtmiks

09.00 - 10.00 Fermentering av youghurtmiks i forbrukerpakning (set yoghurt) samt i beholder (rørt yoghurt)

10.00 - 12.00 Kjerning av rømme til smør

Lunsj

13.00 - 14.00 Standardisering og varmebehandling av melk til kremost, Cottage cheese eller Skjørost. Fløte til rømme.

14.00 - 15.00 Fermentering av melk til kremost, Cottage cheese eller skjørost samt fløte til rømme i beger.

Kaffepause

15.30 - 16.00 Kalibrering av pH meter. Avslutt fermentering av yoghurtmiks ved pH 4,6. Røring og avkjøling til neste dag.

Fredag 26/2 2021 

08.00 - 10.00 Varm opp den fermenterte melka fra forrige dag, til 60 grader C. Følg reseptene for kremost, Cottage cheese, skjørost.

10.00 - 12.00 Måling av pH i rømmen. Pakking av youghurten i beger.

12.00 - 14.00 Utvidet lunsj med smaking og vurderinger av produktene vi har laga!

                     Støtteliteratur deles ut på kursdag. Presentasjoner deles. 

 

Beth Tronstad tlf 97594332

Lars Erik Jørgenvåg tlf 91759055

Gunn Bratberg tlf 45487840