MRmat 2019 - fagdager lokalmat

Informasjon

Tid
Fra tirsdag 19. mars 2019 kl. 10.00
Til onsdag 20. mars 2019 kl. 16.00
Påmeldingsfrist
Mandag 4. mars 2019 kl. 23.59
Ledige plasser
75 av 100

Velkommen til to dager med inspirasjon, fagpåfyll og nettverksbygging!

MRmat 2019 setter fokus på SALG! Merkevarebygging og produktutvikling er sentrale tema for å lykkes med å nå ut med dine produkter. Det er ingenting som selger seg selv!

Vi har gleden av å ta imot dyktige og engasjerte kursholdere som vil gjøre sitt ytterste for å gjøre deg og din bedrift bedre i stand til å nå frem i det markedet som er rett for dere!

Fagdagene tilbyr en miks av fagforedrag og praktiske kurs. Se Program-fanen for mer informasjon.

Følg Matnavet på facebook for nyheter om dette og andre arrangement!

Priser:

Deltakelse på MRmat 19. og 20.mars- (seminar 0,5 dag og kurs 1,5 dag) - kr 1800. (inkl. servering)
Kun seminar 19.mars -kr 600. (inkl. foredrag og lunsj tirsdag)

Grunnmodul kjøtt har en totalpris for 3 samlinger på kr 7000. (Dette inkluderer deltakelse på MRmat.)

Middag på Quality Hotel Waterfront kr 550.

Faktura sendes i etterkant av arrangementet.

Overnatting bestilles og betales av hver enkelt deltaker. Vi har inngått samarbeid med Quality Hotel Waterfront, Ålesund. Dblr.rom kr Oppgi at du skal delta på MRmat så får du tilgang til den rabatterte prisen.

Informasjon

Tid
Fra tirsdag 19. mars 2019 kl. 10.00
Til onsdag 20. mars 2019 kl. 16.00
Påmeldingsfrist
Mandag 4. mars 2019 kl. 23.59
Produkt
MRmat 2019
Ledige plasser
75 av 100
{{ form.errors.get('recaptcha_token') }}

Tirsdag 19.mars

10.00      Velkommen til MRmat 2019

10.15       3+ 3 = 10?
Vedfyrt primkjel, 10 medaljer i OsteVM 2018 og 24 ostetyper i fra en og samme bygd! Vi får høre Pål Medhus fortelle historien rundt etableringen av Ostebygda i Hol. De opplever tilflytting, økt stølsdrift og stolthet rundt kulturarven. Ostebygda er 6 produsenter av ost i Hol Kommune, som alle bryr seg spesielt om kulturen og håndverket rundt osteproduksjon på hver sin unike måte.

10.45     Tomt for verdens beste ost! VM-gull....et problem eller en mulighet?
Kristin Waagen i Tingvollost forteller om å kommunisere i markedet når man ikke har produkter å selge. Vi får også høre om de strategiske markedsvalgene de gjorde da de startet opp Tingvollost.

11.15      Norske tradisjonsoster - sær nisjeproduksjon eller norsk landbruks store mulighet?
Pascale Baudonnel, født og oppvokst ved et lite ysteri for rå, fersk kumelk i fjellene i Syd Frankrike, nær Roquefort (sauost). Hun lærte å yste hvit og brun geitost av Ingebjørg Borlaug, budeie i Undredal før veien og Mattilsynet kom dit. Har kjempet i mange år for retten til å yste melken rå. Tok ysteteknologutdanning i Surgères i Frankrike som voksen.

11.45     Kaffemingel

12.15     Bedriftspresentasjoner

13.00 - 14.00   Lunsj
14.00 - 17.30   Kursene starter

19.30      Festmiddag på Quality Hotel Waterfront

Onsdag 20.mars

09-16  Kursene fortsetter

Kursbeskrivelser - klikk på lenkene for mer informasjon:

Opplevelseskurset
Kursholder Pål Medhus, Høve Støtt 
"Opplevelsesøkonomi er et tankesett, en måte å tenke på, som utløser nye handlinger, tiltak, initiativ og forventninger, hos både produsent og publikum!"— Pål Knutsson Medhus, 2009. Bedriftene som deltar på kurset lærer en ny og inspirerende måte å jobbe med innovasjon og produktutvikling på, der også prinsippene for et bærekraftig reiseliv er en del av utviklingsprosessene. Kursene har en praktisk tilnærming og et innovasjons- og næringsutviklingsperspektiv. Kurset er basert på de grunnleggende teoriene rundt opplevelsesøkonomi fra Pine & Gilmore, de 10 prinsippene for bærekraftig reiselivsutvikling, Opplevelsespyramiden fra LEO Finland, samt erfaringer fra kursholdere, deriblant Pål K Medhus som i 2016 ble hedret som 1 av 10 pionerer innen opplevelsesutvikling i Norge.

Merkevarebygging
Kursholder Mette Fagerli, Merkeledelse
En workshop med fokus på merkevarebygging, kundeløfte og nettverksbygging. Et svært konkret og målretta kurs for styrking og videreutvikling av din bedrift. Workshopen er delt i fire deler. Hver del starter med teori og foredrag, og etterpå jobber deltakarene med tilrettelagte oppgaver for sin egen bedrift. Deltakarene vil komme godt i gang med en spisset forretningsplan, en tydeligere merkeidentitet og en oversikt over konkrete markedstiltak for å styrke bedriften og varemerket.

Komme i gang med melkeforedling
Kursholder Pascale Baudonnel
Kurset gir deltakerne oversikt over faget ysting og hvilken kunnskap som er grunnleggende for å kunne yste. Bli med inn i det universet råvaren melk kan brukes til. Kurset er rettet mot produsenter og personer som går med tanker om å starte eller bygge opp eget gårdsysteri. Vi kombinerer teori og litt enkel ysting av en ferskost og lager yoghurt. Du vil få nyttig innsikt i enkel syrning og løping med små mengder melk som gjør deg istand til kunne øve hjemme med råvaren din.

Grunnmodul kjøtt - Samling 1 
Kursholder Tom Chr. Johannessen, Nofima
Målet med grunnmodul lokal kjøttforedling er å gi deltakerne en sammenhengende grunnopplæring i kjøtthåndverk. Økt fagkunnskap i kombinasjon med praksis gir bedre lokalmatprodusenter. Deltakerne får god forståelse og oppmerksomhet rundt de problemstillingene man møter i arbeidshverdagen og hvordan man kan løse utfordringer og se muligheter basert på yrkeskunnskap.  Opplæringen består av tre samlinger ( totalt 7 dager). I tillegg tilbys deltakerne to dager hospitering ute i kjøttbedrift hvor de kan fordype seg i selvvalgt tema. Mellom samlingene er det individuelle arbeidsoppgaver.

Samling 2: 9.-11.april Samling 3: 24.-25.april. Disse blir gjennomført på Borgund vgs i Ålesund. Det blir en god del praktisk arbeids på disse samlingene.

Totalprisen for Grunnmodul kjøtt er kr 7000 som faktureres etter siste samling. Link til hele opplæringsplanen.

Kokkekurs - lokalmat
Kursholder Kulinarisk Akademi
Lokalmat er i vinden som aldri før. Økt fokus på lokale råvarer og kortreist mat stiller andre krav til tilbydere som ønsker å fange kundenes oppmerksomhet. Ønsker du å lære mer eller trenger faglig påfyll - da er dette kurset for deg! På kurset vil vi gå gjennom ulike regionale råvarer og spesialiteter fra ditt område. Vi tar for oss de utvalgte råvarene i teori og praksis. Vi viser teknikker og tilberedningsmetoder som er tilpasset hver enkelt råvare. Kurset skal gi inspirasjon, bidra til nytekning, påfyll av kunnskap og glede de som jobber med mat.

Bruk kontaktskjemaet under eller ring Matnavet på Mære:

Gunn Bratberg, tlf 45 48 78 40. gunbr@trondelagfylke.no
Beth Tronstad 97594332. bjotro@trondelagfylke.no

 

{{ forms.contact.errors.get('name') }}
{{ forms.contact.errors.get('email') }}
{{ forms.contact.errors.get('message') }}
{{ forms.contact.errors.get('recaptcha_token') }}

Deltagere

Fornavn

Etternavn

Firma-/avdelingsnavn

Kirsti Indreeide Fjordhagen AS
Helge Storli Fumo As
Sissel Storli Fumo As
Arnold Hoddevik Fylkesmannen i Møre og Romsdal
Aud Lindseth Drågen Fylkesmannen i Møre og Romsdal
Kurt Torvanger iSYVDE AS
Linda Håøy Jevnlid Garden
Magnus Jonsson Magnus Jonsson
Gunn Bratberg Matnavet på Mære
Lars Erik Jørgenvåg Matnavet på Mære
Beth Tronstad Matnavet på Mære
Lisa Utgård Myra
Magnus Utgård Myra Gård
nils tomas hove nilsgardstunet
ilyas tomas øcalan nilsgardstunet
siri kathrin øcalan nilsgardstunet
Elin Blindheim Ona Sjokolade AS
Sandy Sangen-Meyers Snikkarkokken
John Sangen Snikkarkokken John Sangen
Mandy Häger Sykkylven Kommune
Hildegunn Knardal Tynnaknuten
Ingrid Knardal Tynnaknuten
Therese Ingebrigtsen Vemund Ørstad
Gunnar Kvalsund Vestnes Næringsforum
Johanna Soderling Romestrand Økokaféen