Foto: Ane Marit Villmann

Oppfølgingskurs Ville vekster 1. - 2. Juni 2021 kl. 10.00 - 16.00 Venåsen i Inderøy. Fysisk samling ute.

Informasjon

Min side
Tid
Fra tirsdag 1. juni 2021 kl. 10:00
Til onsdag 2. juni 2021 kl. 15:00
Påmeldingsfrist
Mandag 31. mai 2021 kl. 23:00

 

Vi følger opp Innføringskurset i april med en praktisk samling og gjennomgang av ville nyttevekster i ulike biotoper. 

Fagansvarlig de to dagene er Ane Marit Villmann som har lang erfaring og mye kompetanse på ville nyttevekster, deres bruk i mat og drikke og deres kulturhistorie. Grunnet fortsatt koronaforebygging, ber vi alle ta med munnbind og holde god avstand.  

Vi har utfordret produsentene til å sanke stedegne favorittvekster i sine nærmiljø og som det arbeides videre med. I den forbindelse tilbyr vi et gratis "gårdsbesøk" med Ane Marit Villmann eller Maria Carmen Myhre-Gomez Hegge, som kan bistå under sankinga og gi ytterligere kunnskap om vekstene, sanketidspunkt, høstemetoder og beste sesong for de ulike artene. Omfanget på besøket er omtrent 3 timer. Målet med gårdsbesøket er å bidra til å kvalitetssikre sankinga slik at det plukkes bare planter du kjenner og med sikkerhet vet at kan spises. Du oppfordres til å være kritisk og bruk gjerne flere kilder.  

Meld ifra hvem som ønsker et veiledningsbesøk/gårdsbesøk før vi samles på oppfølgingskurset hos Villnis, Venåsen. Ta direktekontakt for å avtale tidspunkt med:

Ane Marit Villmann tlf. 950 87 544 eller

Maria Carmen Myhre-Gomez Hegge tlf. 977 29 230 

For spørsmål ta kontakt med Beth Tronstad tlf. 97594332  

Foto: Aina Bye

Foto: Ane Marit Villmann

Påmeldingsskjema

Informasjon

Min side
Tid
Fra tirsdag 1. juni 2021 kl. 10:00
Til onsdag 2. juni 2021 kl. 15:00
Påmeldingsfrist
Mandag 31. mai 2021 kl. 23:00

Aktiviteten er slutt og du kan ikke melde deg på.

Foto: Ane Marit Villmann

Tirsdag 1.juni

10.00 Velkommen, presentasjonsrunde (hva har deltakerne allerede sanket og laget siden sist?). Noe vilt i koppen/ glasset.
10.30 Oppfriskning temaene fra introduksjonskurset
12.00 Lunsj med vill vri
12.30 Ut å sanke i grupper
14.00 Vi lager middag i fellesskap med råvarer vi har sanket inn.
15.30 Middag, oppsummering
16.30 Vel hjem

Onsdag 2. juni

10.00 Velkommen, noe vilt i koppen/ glasset
10.30 Vi drar på sanketur i fjæra/ havet
12.30 Lunsj med vill vri
13.00 Workshop - smaksutforskning og info om praktisk Matverksted.
15.00 Avslutning

Foto: Ane Marit Villmann

Beth Tronstad tlf. 97594332

{{ forms.contact.errors.get('name') }}
{{ forms.contact.errors.get('email') }}
{{ forms.contact.errors.get('message') }}
{{ forms.contact.errors.get('recaptcha_token') }}