Foto: Ane Marit Villmann

Oppfølgingskurs Ville vekster 1. - 2. Juni 2021 kl. 10.00 - 16.00 Venåsen i Inderøy. Fysisk samling ute.

Informasjon

Min side
Tid
Fra tirsdag 1. juni 2021 kl. 10.00
Til onsdag 2. juni 2021 kl. 15.00
Påmeldingsfrist
Mandag 31. mai 2021 kl. 23.00

 

Vi følger opp Innføringskurset i april med en praktisk samling og gjennomgang av ville nyttevekster i ulike biotoper. 

Fagansvarlig de to dagene er Ane Marit Villmann som har lang erfaring og mye kompetanse på ville nyttevekster, deres bruk i mat og drikke og deres kulturhistorie. Grunnet fortsatt koronaforebygging, ber vi alle ta med munnbind og holde god avstand.  

Vi har utfordret produsentene til å sanke stedegne favorittvekster i sine nærmiljø og som det arbeides videre med. I den forbindelse tilbyr vi et gratis "gårdsbesøk" med Ane Marit Villmann eller Maria Carmen Myhre-Gomez Hegge, som kan bistå under sankinga og gi ytterligere kunnskap om vekstene, sanketidspunkt, høstemetoder og beste sesong for de ulike artene. Omfanget på besøket er omtrent 3 timer. Målet med gårdsbesøket er å bidra til å kvalitetssikre sankinga slik at det plukkes bare planter du kjenner og med sikkerhet vet at kan spises. Du oppfordres til å være kritisk og bruk gjerne flere kilder.  

Meld ifra hvem som ønsker et veiledningsbesøk/gårdsbesøk før vi samles på oppfølgingskurset hos Villnis, Venåsen. Ta direktekontakt for å avtale tidspunkt med:

Ane Marit Villmann tlf. 950 87 544 eller

Maria Carmen Myhre-Gomez Hegge tlf. 977 29 230 

For spørsmål ta kontakt med Beth Tronstad tlf. 97594332  

Foto: Aina Bye

Foto: Ane Marit Villmann

Påmeldingsskjema

Informasjon

Min side
Tid
Fra tirsdag 1. juni 2021 kl. 10.00
Til onsdag 2. juni 2021 kl. 15.00
Påmeldingsfrist
Mandag 31. mai 2021 kl. 23.00

Aktiviteten er ferdig og det er ikke mulig å melde seg på lenger.

Foto: Ane Marit Villmann

Tirsdag 1.juni

10.00 Velkommen, presentasjonsrunde (hva har deltakerne allerede sanket og laget siden sist?). Noe vilt i koppen/ glasset.
10.30 Oppfriskning temaene fra introduksjonskurset
12.00 Lunsj med vill vri
12.30 Ut å sanke i grupper
14.00 Vi lager middag i fellesskap med råvarer vi har sanket inn.
15.30 Middag, oppsummering
16.30 Vel hjem

Onsdag 2. juni

10.00 Velkommen, noe vilt i koppen/ glasset
10.30 Vi drar på sanketur i fjæra/ havet
12.30 Lunsj med vill vri
13.00 Workshop - smaksutforskning og info om praktisk Matverksted.
15.00 Avslutning

Foto: Ane Marit Villmann

Beth Tronstad tlf. 97594332

{{ forms.contact.errors.get('name') }}
{{ forms.contact.errors.get('email') }}
{{ forms.contact.errors.get('message') }}
{{ forms.contact.errors.get('recaptcha_token') }}