Foto: Ane Marit Villmann
Oppfølgingskurs Ville vekster 1. - 2. Juni 2021 kl. 10.00 - 16.00 Venåsen i Inderøy. Fysisk samling ute.
Informasjon
Min side
Vi følger opp Innføringskurset i april med en praktisk samling og gjennomgang av ville nyttevekster i ulike biotoper.
Fagansvarlig de to dagene er Ane Marit Villmann som har lang erfaring og mye kompetanse på ville nyttevekster, deres bruk i mat og drikke og deres kulturhistorie. Grunnet fortsatt koronaforebygging, ber vi alle ta med munnbind og holde god avstand.
Vi har utfordret produsentene til å sanke stedegne favorittvekster i sine nærmiljø og som det arbeides videre med. I den forbindelse tilbyr vi et gratis "gårdsbesøk" med Ane Marit Villmann eller Maria Carmen Myhre-Gomez Hegge, som kan bistå under sankinga og gi ytterligere kunnskap om vekstene, sanketidspunkt, høstemetoder og beste sesong for de ulike artene. Omfanget på besøket er omtrent 3 timer. Målet med gårdsbesøket er å bidra til å kvalitetssikre sankinga slik at det plukkes bare planter du kjenner og med sikkerhet vet at kan spises. Du oppfordres til å være kritisk og bruk gjerne flere kilder.
Meld ifra hvem som ønsker et veiledningsbesøk/gårdsbesøk før vi samles på oppfølgingskurset hos Villnis, Venåsen. Ta direktekontakt for å avtale tidspunkt med:
Ane Marit Villmann tlf. 950 87 544 eller
Maria Carmen Myhre-Gomez Hegge tlf. 977 29 230
For spørsmål ta kontakt med Beth Tronstad tlf. 97594332
Foto: Aina Bye
Foto: Ane Marit Villmann
Påmeldingsskjema
Informasjon
Min sideAktiviteten er slutt og du kan ikke melde deg på.
Foto: Ane Marit Villmann
Tirsdag 1.juni
10.00 Velkommen, presentasjonsrunde (hva har deltakerne allerede sanket og laget siden sist?). Noe vilt i koppen/ glasset.
10.30 Oppfriskning temaene fra introduksjonskurset
12.00 Lunsj med vill vri
12.30 Ut å sanke i grupper
14.00 Vi lager middag i fellesskap med råvarer vi har sanket inn.
15.30 Middag, oppsummering
16.30 Vel hjem
Onsdag 2. juni
10.00 Velkommen, noe vilt i koppen/ glasset
10.30 Vi drar på sanketur i fjæra/ havet
12.30 Lunsj med vill vri
13.00 Workshop - smaksutforskning og info om praktisk Matverksted.
15.00 Avslutning
Foto: Ane Marit Villmann